El bressol de
la terra

El territori

Autenticitat

La vall del Bitlles

Serral
del Sabater

El context natural i geològic del Serral del Sabater —emmarcat dins la vall del Bitlles—, està vertebrat pel pas del curs de l’aigua del riu i tacat per petits nuclis de població com Torrelavit i Sant Pere de Riudebitlles, i propicia una viticultura artesana, laboriosa però gratificant, que explica la història de quatre generacions de pagesos i viticultors que hem aprofitat l’enigmàtica energia d’aquest lloc per elaborar vins singulars.

Microclima

El clima mediterrani penedesenc, d’hiverns temperats i estius secs i calorosos amb una gran influència del mar Mediterrani i la muntanya de Montserrat, és un dels trets fonamentals que caracteritza la vall del Bitlles i, en conseqüència, també els vins que hi neixen.

Sòls

Els nostres sòls a la Vall del Bitlles s’esglaonen en petites parcel·les i terrasses a banda i banda del riu. Generalment són sòls francargilosos i calcaris, amb incrustacions de gres i, en menor proporció, de conglomerats que van formar-se fa gairebé 12 milions d’anys.

Varietats

Cultivem un ventall ampelogràfic de 10 varietats de raïm diferents, 6 de les quals al Serral del Sabater, on conviuen varietats autòctones com el macabeu i el xarel·lo amb ceps de varietats històricament ben adaptades com el pinot noir, el moscatell o l’inèdit chenin blanc, molt poc cultivat a Catalunya.

La Serra del Bolet

La
Torreta

A través de senders i corriols que serpentegen pinedes i alzinars, els límits de la finca de La Torreta ressegueixen vinyes dominades per la montònega, una parellada de muntanya excel·lent transmissora del clima i la geologia d’aquest lloc, a més de 700 metres d’altitud. A l’est, el poble de Sant Joan de Mediona; a l’oest, el límit entre el Penedès i l’Anoia. Un paisatge feréstec i solitari, cautivador per la sensació d’allunyament i d’austeritat que provoca. 

MICROCLIMA

A la finca de La Torreta, el clima mediterrani més extrem modela la maduració dels raïms. Durant el dia, les temperatures s'eleven i la pell del raïm madura lentament. En caure la nit, s’imposa la frescor que baixa de la serra del Bolet, les temperatures es desplomen i les vinyes experimenten un salt tèrmic dràstic. És en aquest contrast, en aquest vaivé de temperatures, on el raïm troba l’equilibri idòni entre grau i acidesa. 

SÒLS

El sòl sobre el qual cultivem les nostres vinyes és una combinació de gresos i lutites i, en alguns punts, trobem també margues i conglomerats amb presència de nòduls calcaris i afloraments rocosos provinents de la meteorització de la serra del Bolet. Les produccions són baixes, però n’obtenim raïms amb molta concentració i de la més alta qualitat.

VARIETATS

La nostra dedicació per ressaltar el valor de la parellada d’alçada i les seves diferents expressions, com la montònega, ens ha portat a cultivar-ne més de XX ha. A més, complementem el cultiu de la nostra varietat per excel·lència amb varietats negres com la garnatxa negra, l’ull de llebre o el merlot, que prenen una personalitat molt característica a mesura que agafen altitud.